Osteopathie

Erik Veldman

Osteopaat bij Osteo Clinic

Bij osteopathie is goed kunnen voelen heel erg belangrijk. Maar ook kunnen aanvoelen wat bij welke persoon de juiste techniek is om een zo goed mogelijk resultaat te verkrijgen.

Met veel belangstelling voor het menselijk lichaam, voeding en gezondheid heb ik de zeven jarige HBO opleiding Osteopathische geneeskunde afgerond bij College Sutherland te Amsterdam. Dit opleiding instituut staat bekend om haar integere en subtiele manier van opleiden en was daarom voor mij een logische keuze.

Yoga, Tai-Chi en reflectie zijn voor mij belangrijk geweest in mijn persoonlijke ontwikkeling. Door deze ontwikkeling ben ik beter gaan voelen. Al deze ervaringen komen nu dus weer heel mooi samen in mijn huidige vak als osteopaat. Om die reden kunt u naast de regulieren osteopathie behandelingen ook deelnemen aan een door Osteo Clinic zelf samengestelde yogales.

De totale samenhang van alle bewegingen in het lichaam vormt het terrein van de osteopathie.

Door onderzoek met de handen spoort een osteopaat delen op in het lichaam die verminderd beweeglijk zijn geworden. Via een groot aantal rustige manuele technieken (met zijn handen) maakt een osteopaat het lichaam weer los. Hierdoor neemt niet alleen de beweeglijkheid op lokaal niveau toe maar ook de beweeglijkheid van alle delen van het lichaam waarmee het verbonden is (bijvoorbeeld een wervel die in de buurt ligt). Soms heeft een langdurige emotionele toestand het lichaam zo vastgezet dat er op een andere manier naar gekeken moet worden. Juist bij deze klachten is osteopathie een erg fijne behandelwijze.

Een behandeling door een osteopaat is vaak een grote opluchting. Een osteopaat kan klachten verhelpen die al jaren aanwezig zijn en soms zelfs onoplosbaar leken. Een osteopaat ziet het lichaam als één geheel.

Een osteopaat weet welke lichaamsweefsels met elkaar in verbinding staan en op welke manier ze elkaar kunnen beïnvloeden. Daardoor kan een osteopaat de mogelijke oorzaak van een klacht vinden en behandelen. Elke behandeling bij Osteo Clinic | de praktijk voor Osteopathie in Amsterdam IJburg en Centrum is maatwerk voor elke patiënt.

Osteo Clinic heeft een goede samenwerking met alle therapeuten maar is NIET gevestigd in het Paramedisch Centrum “In de praktijk”… zelf. U kunt Osteo Clinic vinden aan de Maria Austriastraat 827, Amsterdam IJburg.

www.osteoclinic.nl