De therapeuten

Podologie en Podoposturaal therapie

Margriet Raaijen is in 1989 afgestudeerd aan de Academie voor Fysiotherapie ‘Thim van der Laan’ in Utrecht.

Tot 1998 heeft ze als fysiotherapeut in de particuliere praktijk gewerkt. Vanaf 1996 heeft Margriet diverse opleidingen en bijscholingen in de podologie gevolgd waaronder podoposturaal therapie, podologie volgens de methode Derks en recentelijk manueel therapie voor de voet.

De podoloog heeft zich gespecialiseerd in het opsporen en behandelen van voetklachten en klachten die kunnen voortvloeien uit deze stands- en houdingsveranderingen. De podoloog probeert de functie van de voet te behouden en te verbeteren. Hierbij zijn verschillende behandelingen mogelijk.

Net als de podoloog heeft de podoposturaal therapeut zich gespecialiseerd in het opsporen en behandelen van afwijkingen van het bewegingsapparaat die kunnen leiden tot klachten, waaronder chronische knie-, heup-, rug- en nekpijnen.

www.podologiepraktijkraaijen.nl 

 

Logopedie

Logopediepraktijk IJburg, een dependance van Logopediepraktijk Watergraafsmeer, Zeeburg en Duivendrecht. Logopedistes: Femke de Bood, Ferris Orth, Silvia Rieder, Maaike Steggink, Britt van Os en Marieke Dooper.

U kunt hier terecht voor de behandelingen op het gebied van taalstoornissen, articulatiestoornissen, dyslexie en stemproblemen bij zowel kinderen als volwassenen. Er zijn logopedistes met verschillende specialisaties o.a. autisme, downsyndroom, dyslexie, eet- en drinkstoornissen bij kinderen, neurologische stoornissen na een herseninfarct bijvoorbeeld, spraak-, taal- en slikstoornissen (dysarthrie, afasie en dysfagie).

www.amsterdamlogopedie.nl

 

Acupunctuur, TCM, Coaching

Madelon Terwey, geboren in Zaandam op 24 oktober 1972. In 1994 ben ik gestart met mijn opleiding tot therapeut Natuurgeneeskunde aan de Academie voor Natuurgeneeswijzen te Hilversum. Na mijn propedeuse heb ik als specialisatie TCM (Traditional Chinese Medicine) en Acupunctuur gekozen. In het zesde en laatste jaar (2000) heb ik stage gelopen in Nederland bij Dr. Cheng Qian en in het jaar na mijn afstuderen heb ik een extra stageperiode in China, Beijing gevolgd op het China Beijing International Acupuncture Training Centre. Daarnaast heb ik als bij- en nascholing de cursussen Klassieke Massage, Tuina-Massage en een workshop Chakra’s en Acupunctuur gevolgd. Ik heb in 2010 de 4-jarige opleiding integrale bewustzijnstraining, reading en healing aan de School of Life in Amsterdam afgerond.

www.praktijk-lemniscaat.nl