Yoga

Erik Veldman

Osteopaat en Yogadocent bij Osteo Clinic Osteopathie en Yoga op IJburg

 

Yin- Restorative Hatha Yogales:

Dit is een Hatha Yogales met Yin- Restorative componenten. Het is daardoor een vrij rustige les waarbij je soms wat langer in een houding blijft zodat je lijf en al je spieren de kans krijgen goed te ontspannen, soepeler te worden en te herstellen. Gelet wordt op een juiste adem, bewustwording en het voelen van je lijf. Maar ook is er een actief deel waar juist aanspraak gemaakt wordt op spierkracht.  Ook wordt er in deze les gebruik gemaakt van props (bolster, blokken, etc) ter ondersteuning of verdieping van de asana’s (houdingen). Een heerlijke les voor iedereen die wil ontspannen en wil werken aan een krachting maar wel soepel lijf. Deze yogalessen kunt u volgen bij Osteo Clinic Osteopathie en Yoga op IJburg.

Toegepaste Hatha Yogales:

Dit is ook een Hatha Yogales met Yin- Restorative componenten maar hier wordt dieper en intensiever ingegaan op het voelen van je lijf, Iedereen reageert anders op gebeurtenissen in ons leven of stress. Deze reactie is ondermeer waarneembaar in ons lijf zoals bijvoorbeeld in de spierspanning of de adem. Door de actieve en fysieke yoga houdingen kun je soms gewoonweg niet meer om een bepaalde plek in je lijf heen. Hier maken we tijdens de les gebruik van.

Deze les is speciaal door Osteo Clinic ontworpen. Naast de hatha yoga wordt gebruik gemaakt van een aantal andere ontspanningstechnieken die door de jaren heen hun effectiviteit hebben bewezen.

  • Hatha yoga
  • Autogene training
  • Progressieve relaxatie
  • Tension release exercise
  • Tai Chi

Tijdens deze 7 weken durende training wordt u een aantal technieken aangeleerd welke u simpel in uw dagelijks leven kunt toepassen. Dus naast de ontspanning van de les zelf krijgt u een reeks aan technieken mee die direct toepasbaar zijn om goed te leren ontspannen.

De Toegepaste yogalessen zijn klassikaal en bestaan uit een serie van 7 aaneengesloten lessen en start periodiek enkele malen per jaar.

Voordat de serie begint krijgt u een intake / osteopathisch onderzoek. Zo worden uw spanningsklachten in beeld gebracht. Met de gevonden gebieden waar de spanning zich in uw lijf ophoudt, of welke aanleiding zijn voor uw lichamelijke spierspanning/klachten, gaat u individueel tijdens de lessen aan de slag.

Osteo Clinic heeft een goede samenwerking met alle therapeuten maar is NIET gevestigd in het Paramedisch Centrum “In de praktijk”… zelf. U kunt Osteo Clinic vinden aan de Maria Austriastraat 827, Amsterdam IJburg.

www.osteoclinic.nl

www.yogaopijburg.nl